onsdag 7. november 2018

Vet ikke legene nok om lipødem?

Bildet viser tydelige tegn man kan kjenne igjen hos lipødemikere. Det er noe med den uproporsjonelle fordelingen, som er symmetrisk, dvs ganske lik på begge sider.

Dessverre er det ikke mange leger som kan særlig mye om lipødem, som igjen gjør at mange går i åresvis og bare tror de har et vektproblem de ikke helt skjønner seg på.

Mitt håp med denne bloggen er at kunnskap om lipødem vil øke, både for dem som er rammet selv, omgangskretsen, folk flest, og ikke minst legestanden!



Følgende lenke til youtube viser noe om hvor lite kjent, og derved vanskelig det kan være å ha lipødem.

https://www.youtube.com/watch?v=RQnxbyhYdDI


Youtube-klippet her, der  lipødem og lymfødem snakkes om på det berømte tv-showet The Doctors er lett forståelig. Det er  veldig fint og tøft av den unge damen å stille opp i programmet. Hun har gjort det til sin misjon å bruke sykdommen til noe nyttig, å gjøre den mer kjent. Takk og lov for det!

Jeg håper at når noen søker på internett etter svar på sine spørsmål og kvaler i forhold til sin uforståelige overvekt, at disse små innleggene på denne bloggen kan hjelpe på veien frem til de svarene, og den hjelpen som faktisk finnes.

Takk for at du ville lese!

A <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar